X

راهنمای ساخت انواع سردخانه زیر صفر و بالای صفر (فروش ویژه)

09128725346 کارشناس فروش
سردخانه زیر صفر و بالای صفر

از مهم ترین تجهیزات صنایع برودتی سردخانه ها می باشند، که به دو نوع سردخانه زیر صفر و سردخانه بالای صفر تقسیم می شوند، که می توانند محصولات مختلف را در شرایط دمایی متفاوتی نگه داری کنند.

ریما سرما
ریما سرما

سردخانه چیست؟

از سردخانه ها برای سرد نگهداشتن محصولات مختلف استفاده می شوند، تا با این کار بتوانند کیفیت محصولات و تازگی آن ها را حفظ کنند. این که بتوانیم از فاسد شدن محصولات مختلفی که در سردخانه صنعتی نگه داری می شوند، جلوگیری کنیم، که این موضوع به عنوان مهم ترین وظیفه ی سردخانه به حساب می آید. از سردخانه ها برای نگهداری محصولات مواد غذایی، کشاورزی، انواع داروها، میوه و سبزیجات استفاده می شود.

سردخانه ها به طور کلی به چهار دسته تقسیم می شوند.

  • سردخانه خانگی که منظور همان یخچال هایی است، که در همه ی منازل مورد استفاده قرار می گیرند.در فروشگاه ها نیز از یخچال پرده هوا به عنوان دستگاهی با دمای زیر صفر کاربرد دارند، و همه ی محصولاتی که احتیاج به دمای زیر صفر دارند، در این دما یخچال ها نگه داری می شوند.

  • از بعضی از آن ها درسوپرمارکت ها برای نگه داری بستنی ها و... استفاده می شوند.
  • از سردخانه های تجاری معمولاً در فروشگاه ها، رستوران های بزرگ، هتل ها، دانشگاه ها و پادگان ها استفاده می کنند.
  • در کارخانه های بزرگ و صنعتی هم معمولاً اگه نیاز به سردخانه داشته باشند، از سردخانه های صنعتی استفاده می کنند.

از مهم ترین اجزای هر سردخانه می توان به اواپراتور، کندانسور، کمپرسور، تبخیر کننده و شیرهای انبساط اشاره کرد.برای این که بتوانیم از سرمای داخل سردخانه محافظت کنیم، و کم ترین میزان انرژی را استفاده کنیم، محفظه های سردخانه ها نقش مهمی را برای این کار ایفا می کنند.محفظه های سردخانه های صنعتی و تجاری دارای ساندویچ پنل ها هستند.

انواع سردخانه بر اساس دما

از آن جایی سردخانه ها را به دو دسته ی بالای صفر و زیر صفر تقسیم می شوند. از سردخانه های بالای صفر برای نگه داری مرکبات، داروها، محصولات لبنی استفاده می شوند، و از نوع زیر صفر آن برای نگه داری فرآورده های گوشتی، مرغ و ماهی استفاده می شود. دسته ی دیگری از سردخانه ها هستند، که برای سرد کردن محصولات غذایی استفاده می شوند، و معمولاً تحت عنوان تونل انجماد شناخته می شوند. دسته ی آخر از نوع سردخانه ها معمولاً برای نگهداری بستنی ها کاربرد دارند، و به عنوان سردخانه ی دو مرحله ای شناخته می شوند.

سردخانه میوه و لبنیات

این نوع از سردخانه های صنعتی که معمولاً جزو سردخانه ی میوه بالای صفر، سردخانه ی لبنیات بالای صفر هستند، برای نگهداری محصولاتی که دارای دمایی بالاتر از دمای انجماد هستند، استفاده می شوند. دمایی که این نوع از سردخانه ها دارند، بین 0 تا 4 درجه سانتی گراد می باشد.

سردخانه گوشت و مرغ

از سردخانه های زیر صفر برای نگهداری مواد غذایی به صورت منجمد از آن ها استفاده می‌شوند. این نوع از سردخانه ها دارای دمایی پایین تر از 0 درجه سانتی گراد می باشند. دمای 18- درجه ی سانتی گراد به عنوان معمول ترین دمای نگهداری در سردخانه های زیر صفر هستند. ماهی ها، گوشت و مرغ منجمد و بقیه ی مواد غذایی مختلف در سردخانه های زیر صفر استفاده می شوند.

تونل انجماد

از تونل های انجماد برای سرد کردن و منجمد نگهداشتن سریع مواد غذایی کاربرد گسترده ای دارند. معمولاً دارای دمایی در حدود 40- سانتی گراد است. با استفاده از تونل انجماد می توان مواد غذایی را به دمای 18- می رساند.

سردخانه بستنی 

برای این که از آب شدن بستنی ها در سردخانه ها جلوگیری کنیم، باید آن ها را در دمایی پایین تر از 18- درجه ی سانتی گراد نگه داری کنیم. از آن جایی بستنی ها دارای چربی و خامه ی بیش از اندازه هستند، و در بعضی از موارد به خاطر وجود نمک در ساختار بستنی ها به دمای پایینی نیاز دارند، تا بتوانند شکل خود را حفظ کرده، و حاات نرم شده به خودش نگیرد.معمولاً برای نگهداری بستنی در ابعاد بزرگ از کمپرسورهای دو مرحله ای استفاده می‌شود.

سردخانه کوچک

از سردخانه های کوچک برای نگهداری مواد غذایی در رستوران ها، مراکز توزیع، هتل ها و یا ذخیره میوه‌ در باغ‌ها کاربرد دارد. عایق بندی به کار برده شده در محیط داخل سردخانه در ابتدا به کمک  ساندویچ پانل انجام می دهند، و بعد از آن تجهیزات سرمایشی درون آن نصب می‌شوند.

تفاوت سردخانه زیر صفر و بالای صفر

  • از لحاظ قدرت کمپرسور سردخانه های زیر صفر معمولاً دارای قدرت و ظرفیت کم تری در مقایسه با سردخانه های بالای صفر دارند.
  • فشار دیسچارج در نوع زیر صفر این سردخانه ها پایین تر می باشد، پس کمپرسور، قطر سیلندر بزرگ‌ تر، جا به جایی گاز بیشتری نسبت به بالای صفر دارد.
  • به دلیل وجود اختلاف در فاصله ی بین فین‌های کویل اوپراتور وجود دارد، و این اختلاف مربوط به کاهش دمای سردخانه وبه وجود نیامدن برفک بر روی سطح اپراتور می‌باشد.این فاصله ها این فین‌ها در سردخانه بالای صفر یه خورده بیشتر است.
  • سایز سوزن اکسپنشن ولو در سردخانه ی بالای صفر بیشتر می باشد.
  • از سردخانه زیر صفر برای نگهداری گوشت، مرغ و ماهی می باشد، و از سردخانه بالای صفر برای نگهداری میوه، دارو و لبنیات استفاده می شود.
  • دما در سردخانه‌های زیر صفر بین 12- تا 23- درجه سانتی گراد می‌باشد، اما نوع بالای صفر دمای 1+ تا 4+ درجه سانتی گراد دارند.

قیمت سردخانه بالای صفر و زیر صفر 

قیمت انواع سردخانه زیر صفر و بالای صفر وابسته به عواملی مختلفی از جمله  اواپراتور، کندانسور، میزان برقی مصرفی، دمای نگهداری، عایق بندی و درب سردخانه، نوع و قدرت کمپرسور است، و همان طور که پیداست، هرچه قدر ابعاد سردخانه بیشتر باشد، قیمت هم  بالاتر می رود.

مشخصات فنی انواع سردخانه زیر صفر

جنس بدنه ساندویچ پانل با ضخامت 10 الی 15 سانتی متر
نوع عایق پلی اورتان تزریقی
جنس شاسی ها فولاد
برند کمپرسور دانفوس، تکامسه و یا کالترون با توجه به سفارش
نوع کندانسور هوایی
دمای کاری سردخانه 10 درجه بالای صفر تا 20- درجه سانتی گراد
برق مصرفی 3 فاز (در صورت سفارش با برق تک فاز نیز قابل طراحی است)
طول قابل سفارش در طول های 2، 4 الی 8 متری
عرض حداکثر 220 سانتی متر
ارتفاع 220 الی 250 سانتی متر
تابلو فرمان کاملا اتوماتیک با قطعات تله مکانیک و اشنایدر فرانسه
مناسب برای نگه داری انواع گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو و بستنی
ظرفیت سردخانه برحسب سفارش متغیر می باشد
قابلیت حمل پرتابل بوده و توسط جرثقیل قابل حمل می باشد
روشنایی داخلی دارد
امکان طراحی راک و قفسه در داخل سردخانه     دارد
ویژگی بدنه داخلی ضد قارچ، ضد باکتری و ضد آب
گارانتی 18 ماه
خدمات پس از فروش 5 سال

مشخصات فنی انواع سردخانه بالای صفر

جنس بدنه ساندویچ پانل با ضخامت 10 الی 15 سانتی متر
نوع عایق پلی اورتان تزریقی
جنس شاسی ها فولاد
برند کمپرسور دانفوس، تکامسه و یا کالترون با توجه به سفارش
نوع کندانسور هوایی
دمای کاری سردخانه 1+ الی 5+ درجه سانتی گراد
برق مصرفی 3 فاز (در صورت سفارش با برق تک فاز نیز قابل طراحی است)
طول قابل سفارش در طول های 2، 4 الی 8 متری
عرض حداکثر 220 سانتی متر
ارتفاع 220 الی 250 سانتی متر
تابلو فرمان کاملا اتوماتیک با قطعات تله مکانیک و اشنایدر فرانسه
مناسب برای نگه داری انواع میوه و سبزیجات، انواع لبنیات، دارو، خشکبار
ظرفیت سردخانه برحسب سفارش متغیر می باشد
قابلیت حمل پرتابل بوده و توسط جرثقیل قابل حمل می باشد
روشنایی داخلی دارد
امکان طراحی راک و قفسه در داخل سردخانه دارد
ویژگی بدنه داخلی ضد قارچ، ضد باکتری و ضد آب
گارانتی 18 ماه
خدمات پس از فروش 5 سال


  • دمای سردخانه ی بالا صفر چقدر می باشد؟

    دمای این سردخانه ها را می‌ توان با توجه به سفارش مشتری طراحی کرد.

  • درب سردخانه ها را چگونه طراحی می کنند؟

    با توجه به در خواست مشتری به صورت کشویی و لولایی طراحی می‌ شود.

  • حدود دما سردخانه ی بالا صفر چقدر است ؟

    1+ تا 4+ درجه سانتی گراد

  • حدود دمای سردخانه زیر صفر چقدر است؟

     12- الی 23- درجه سانتی گراد

  • سردخانه های زیر صفر مناسب برای نگهداری چه محصولاتی می باشند؟

    فقط برای حفظ محصولات منجمد شده مناسب است.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید