سردخانه خرما

خرما جزو میوه های بسیار حساسی می باشد، که حتما باید برای نگهداری طولانی مدت آن ها فقط باید آن ها را درون سردخانه های خرما نگه داری کرد.

ریما سرما
ریما سرما

سردخانه صنعتی خرما

صنایع برودتی ریما سرما تولید کننده ی سردخانه های صنعتی مختلف از جمله سردخانه خرما می باشند، از دیگر سردخانه ی تولید شده توسط این شرکت می توان به سردخانه جسد، سردخانه ماشین، سردخانه گوشت، سردخانه لبنیات اشاره کرد. همه ی سردخانه ها باید دارای محیط مناسب، بسیار تمیز و دمای مناسب باشند. نظافت سردخانه های خرما دارای اهمیت بسیار زیادی هستند، و نباید دارای هیچ گونه آلودگی و یا گازهای خطرناک و سمی باشند، چون درغیر این صورت به خرماهای موجود در سردخانه آسیب می رساند.

باید به این موضوع توجه ای ویژه ای داشت، که محیط سردخانه ها باید در جایی باشد، که از رشد میکروب ها جلوگیری کرده، و نباید زیاد به محیط داخلی سردخانه وارد و یا خارج شد. دمای سردخانه ی خرما باید به نحوی باشد، که خرمای انبار شده در سردخانه از سرمای بیش از حد آسیب ببینند، و نه از گرمای بیش از اندازه خراب شوند. سردخانه ها باید در معرض نور مناسب قرار بگیرند، تا اگر در محیط داخلی سردخانه حشره و یا هر گونه جاندار دیگری وجود دارد، در صورت وجود نور مناسب و کافی در محیط دیده شوند.

همه ی درب های سردخانه باید به طور کامل بسته باشند، و طبق استاندارهای در نظر گرفته شده طراحی و ساخته می شوند. حتماً پرسنلی که در سردخانه ها مشغول به کار هستند، باید لباس و پوشش مرتب داشته باشند، و حتماً باید از دستکش استفاده کنند. چون در غیر این صورت میکروب ها به راحتی منتقل می شود. از آن جایی که خرماها دارای مواد مغذی مانند پتاسیم، روی، آهن، منگنز بوده، و دارای ویتامین های مختلفی از جمله E ،B ،A می باشند.

خرماهایی که در سردخانه ها نگهداری می شوند، باید دارای مطلوبیت مناسبی باشد. خرماها قبل از اینکه وارد محیط سردخانه شوند برای انبار شدن و در زمان چیدن خرماها باید با حداقل دمایی که روی درخت هستند، جمع شوند. بهترین زمان چیدن خرماها هنگام صبح می باشد، چون در این تایم محصول دمای هوا گرم محیط را به خودش جذب نکرده است، و هر چقدر بازه ی زمانی دمای برداشت محصول تا دمای نگه داری آن درون محیط سردخانه کم تر باشد، میوه خرما کیفیت بهتری را جهت بازار جهت عرضه به بازار خواهد داشت.

خرماها را هم می توان هم به صورت فرآوری شده و غیرفرآوری شده به بازار عرضه می شوند. از محصولات فرآوری خرما می توان به قند خرما، شیره خرما، نوشیدنی های گازدار خرما اشاره کرد. زمانی که خرماها را در سردخانه ها نگهداری می شوند، می توانیم به ماندگاری طولانی تر آن ها کمک کرد، و این موضوع باعث می شود، که برای این که بتوانیم خرماها را برای وارد کردن به بازارهایی که در مکان های دورتی از محل کشت قرار دارند، آماده کنیم. خرما در درون سردخانه ها در دمایی بین 2 تا 8 درجه نگه داری می شوند، و بسته به نوع خرمایی که ما در درون سردخانه انبار می شوند، این دما متفاوت خواهد بود. برای جا به جایی و حمل و نقل خرماها می توان از سردخانه کانکسی که مخصوص حمل با کشتی می باشند، استفاده کرد.

قیمت سردخانه خرما

دمای مناسب برای خرما در سردخانه

دمای مناسب برای نگهداری خرماها در سردخانه بین 5- تا 5+ درجه سانتی گراد می باشد، که با توجه به نوع خرما این دما می تواند متغیر باشد. هم چنین خرمای مرطوب و آب دار برعکس خرما خشک و نیمه خشک باید در سردخانه نگهداری شود، چون مرطوب می باشد، و برای رشد ارگانیسم های میکروسکوپی مکان خوبی می باشند. پس بهتر است آن ها را در سردخانه نگهداری کنید، تا طعم دلپذیر خرمای مرطوب و آب دار حفظ شود. ضمناً حفظ طعم خرما، از خراب شدن و ترش شدن خرما برای مدت کوتاهی نیز جلوگیری می کند.

عوامل موثر بر سرعت سرمایش سردخانه

  • دما

مهم ترین عاملی که بر روی سرمایش سردخانه تأثیر به سزایی دارند، می توان به دما آن ها اشاره کرد. سیستم سرمایشی سردخانه ها باید به گونه ای باشد، که بتواند سرما را در تمام نقاط محیط داخلی سردخانه به صورت یکسان و یکنواخت پخش کنند، و با این کار از فاسد شدن و آسیب دیدن محصولات جلوگیری کنند. 

  • زمان

این موضوع دارای دو بخش می باشد، یکی این که میزان زمان پیمایش برای طی کردن صفر و صد سرمایش می باشند. موردی بعدی این است، که محصول لازم است، قبل از ارسال در سوله ی سردخانه باقی بماند.

  • چیدمان

خرما در مقایسه با دیگر محصولات، باید هنگام چیدن آن دقت کافی را داشته باشیم، در غیر این صورت می تواند باعث آسیب دیدن فیزیکی خرماها شود. هم  به احتمال زیاد زمان لازم برای افت دمای محصول و کیفیت گردش هوای تازه و خنک را با مشکل روبرو می شوند.

شرایط نگه داری بهینه خرما

  • جلوگیری از فساد محصول

به این خاطر خرماها را در سردخانه ی خرما نگهداری می کنند، تا بتوانند از خراب شدن و آسیب دیدن آن ها جلوگیری کنند. از زمان چیده شدن محصول تا زمان برداشت آن ها از درختان از همان لحظه ثانیه شمار فاسد شدن محصول ها شروع می شود. حتماً باید به صورت سریع به تبرید کردن سریع خرما تا دمای اندکی زیر صفر اقدام کرد، چون هر چه این مرحله زودتر انجام شود، حفاظت بهتر و بلند مدت تری از میوه ها به عمل خواهد آمد.

  • تقاضای دائمی برای محصول فصلی

در مناطق گرمسیری خرما به خوبی رشد می کند، و زمان باور شدن نخل های خرما به صورتی می باشد، که از نیمه ی تیرماه تا اوایل مهرماه را باید به برداشت خرماها و انبار کردن و ذخیره سازی آن ها در سردخانه خرما اختصاص داده شود. پس می توان در بقیه ی ماه های سال از ذخیره ی این محصول در سردخانه برای عرضه به بازار استفاده کرد.

  • جلوگیری از افت رطوبت محصول

به دلیل این که  خرماها دارای درجه ی متفاوتی از رطوبت هستند، پس باید به گونه ای ذخیره شوند، که تا زمان مصرف تازه و سالم بمانند. افت رطوبت خرما باعث می شود، که کیفیت محصول پایین آمده، و روی طعم آن تأثیر بذارد.

  • استانداردهای سختگیرانه برای صادرات

از آن جایی که بیشتر از نیمی از محصولات تولید شده ی خرمای کشور ایران به دیگر کشورها صادر می شوند، که این کشورها عمدتاً کشورهای اروپایی و توسعه یافته ی جهان هستند، باید استاندارهای محکم تر و سخت گیرانه تری را برای آن ها در نظر گرفت.

تماس بگیرید