X

قیمت ساخت و احداث سردخانه میوه | عکس سرد خانه میوه

09128725346 کارشناس فروش (مرادی)
سردخانه میوه

با توجه به این که میوه پس از چیده شدن تحت تأثیر آنزیم های داخلی، رشد و تکثیر میکروارگانیسم های خارجی قرار داده می شوند ممکن است خراب و یا فاسد شوند. اگر به دنبال جلوگیری از فاسد شدن و نگهداری درست میوه و سبزیجات هستید بهترین راهکار برای انتخاب سردخانه میوه برای نگهداری می باشد. طراحی و احداث سرد خانه میوه به افزایش طول عمر میوه ها و حفظ کیفیت آن ها کمک می کند. 

ریما سرما
ریما سرما

یکی از راهکارهایی که شما می توانید با انتخاب آن به افزایش ماندگاری میوه ها کمک کنید طراحی و ساخت سردخانه میوه می باشد. بعد از احداث سردخانه شما می توانید نسبت به نگهداری محصولات مد نظر خود در فضاهایی مانند انبارهای سرد مرکبات، میوه و سبزیجات و… اقدام کنید تا تازگی محصولات باقی بماند و بتوانید محصولات را بدون آسیب به دست مشتریان برسانید.

پس اگر می خواهید از ایجاد ضرر و آسیب دیدن محصولات جلوگیری کنید احداث سردخانه میوه و سبزی می تواند به باغداران و کشاورزانی که در این زمینه در حال فعالیت هستند کمک می کند. برای این که بتوانید بهترین محیط را برای احداث سردخانه میوه انتخاب کنید در این بخش به بررسی موارد مهم در این مورد اعم از ساخت، تجهیزات مورد نیاز و نمونه های اجرا شده به همراه عکس سردخانه میوه خواهیم پرداخت.

مسئله ی مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که در ابتدای کار نیاز است تا هدف از ساخت سرد خانه میوه را مشخص و تعیین کنیم. قطعاً هدف از احداث سردخانه به نحوه بهره‌ برداری و ظرفیت‌ های موجود در منطقه می باشد.

خرید انواع سردخانه میوه جات

سردخانه میوه در انواع مختلف کانکسی، صنعتی و بزرگ و اتاقکی طراحی و ساخته می شوند. سردخانه های کانکسی میوه دارای کابین هستند و می توان به راحتی آن ها را جا به جا کرد و هم چنین سردخانه های صنعتی و بزرگ را معمولاً به صورت سوله ای طراحی و تولید می شوند.

حجم محصولاتی که می توان در سردخانه صنعتی نگهداری کرد، بسیار زیاد می باشند و معمولاٌ دارای انبارهای ذخیره مختلف هستند. می توانید در هر اتاق از این سردخانه با توجه به نوع میوه نگهداری شده می توان رطوبت آن ها را تنظیم و کنترل کرد. برای طراحی سردخانه اتاقکی میوه نیز از اتاق یک ساختمان استفاده می شود. برای تبدیل اتاق ساختمان به سردخانه ابتدا دیواره ها و کف آن را به خوبی عایق بندی می نمایند و سپس تجهیزات سرمایشی در درون آن قرار می دهند. از این نوع سردخانه ها در هتل ها، رستوران ها و باغداران کوچک بیشتر طراحی می شود.

سردخانه میوه بالای صفر

با توجه به این که نگهداری انواع میوجات در سردخانه های ثابت نگهداری می شوند گزینه ی مناسبی برای انتخاب برای باغداران، کشاورزانی می باشد که زمین و یا سوله‌ ای از پیش‌ ساخته‌ شده دارند. پس شما می توانید با احداث سردخانه ثابت میوه در ظرفیت‌ های بالا بتوانید از دارایی های خود به بهترین شکل ممکن حفاظت کنید.

سردخانه میوه زیر صفر

در صورتی که قصد نگهداری میوه و یا سبزی یخ‌ زده را دارید بهترین انتخاب در این مورد سرد خانه میوه زیر صفر می باشد. امکان فریز کردن هر نوع سبزی یا میوه‌ ای در این سردخانه وجود دارد ولی برای منجمد کردن محصولات برای مدت زمان کوتاه بهتر است از تونل انجماد سریع استفاده شود. توجه داشته باشید که در فصول سرد سال عرضه ی میوه‌ ها به‌ صورت تازه و یا منجمد سودآوری زیادی دارد. به خاطر انتخاب سردخانه میوه سوددهی زیادی به همراه خواهد داشت.

سردخانه گلخانه

سردخانه گلخانه می تواند به حفظ کیفیت محصولات مد نظر شما از زمان برداشت محصول تا زمانی که به دست مصرف کنندگان برسد کمک کند. برای جا به جایی محصولات از سردخانه ها نیاز است از ماشین یخچال‌ دار استفاده شود. با توجه به این که محصولاتی مانند گوجه‌ فرنگی، خیار، توت فرنگی، فلفل سبز و فلفل دلمه در مقایسه با میوه‌ هایی مثل سیب و پرتقال تولیدات کمتری دارند. 

یخچال سردخانه میوه

قیمت سردخانه میوه

در مورد هزینه سردخانه میوه برای احداث باید بگوییم که پارامترهای مختلفی اعم از اندازه و ابعاد، دمای کاری، شرایط آب و هوایی منطقه، تناژ سردخانه، کیفیت و قدرت تجهیزات سرمایشی انتخاب شده برای احداث سردخانه و... در تعیین ساخت سردخانه تأثیرگذار می باشند.

برای این که بتوانید در مورد برآورد هزینه های مربوطه به احداث اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشید کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا همکاران بتوانند در این زمینه به شما کمک کنند.

برای این که در مورد رنج قیمت مربوط به احداث سردخانه میوه اطلاعاتی داشته باشید در این بخش به صورت تقریبی به این مورد اشاره کرده ایم. 

تناژ در نظر گرفته شده برای نگهداری میوه مساحت زیربنا

(براساس متر مربع)

رنج قیمت کل
7 15 202 تا 236 میلیون تومان
10 20 236 تا 274 میلیون تومان
15 30 298 تا 346 میلیون تومان
20 40 354 تا 411 میلیون تومان
30 54.5 354 تا 412 میلیون تومان
40 60 411 تا 511 میلیون تومان
60 60 545 تا 633 میلیون تومان
80 96 707 تا 820 میلیون تومان
100 150 885 تا 1029 میلیون تومان
150 150 1019 تا 1185 میلیون تومان
180 180 1176 تا 1366 میلیون تومان
200 200  1480 تا 1720 میلیون تومان
250 240 1685 تا 1959 میلیون تومان

مشخصات سردخانه میوه

  • عایق بندی به کار رفته در سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع  فوم تزریقی می باشد و دارای دیواره ای از جنس ساندویچ پانل ضخیم می باشند.
  • سیستم سرمایشی سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع فریونی می باشد. در سردخانه های صنعتی میوه دارای سیستم برودتی آمونیاک بهره می باشد. کندانسور و موتورهای به کار رفته در طراحی این سردخانه ها نیز از بهترین برند از جمله (بیتزر، دانفوس، تکامسه) استفاده می شود.
  • طراحی به صورت کارکرد با برق سه فاز انجام می شود چون در غیر این صورت استفاده از برق تک فاز هزینه های زیادی به همراه  دارد. 
  • در طراحی بدنه ی این سردخانه ها تمام موارد بهداشتی رعایت می شود. تا زمانی که وقت انبار کردن محصولات رسید هیچ نوع آلودگی میکروبی و قارچی در داخل آن رشد نکند و نتوانند به میوه ها آسیبی بزنند.
  • تابلو برق استفاده شده در این سردخانه ها نیز از جمله بهترین تابلو برق های موجود در بازار می باشند. کار با این تابلو برق ها و کنترل سردخانه ها بسیار راحت است و افراد مختلف به سادگی می توانند با آن کار کنند.

ساخت سردخانه میوه

با توجه به این که فرآیند مربوط به مراحل ساخت سردخانه میوه طولانی و گاهی دشوار است در این بخش به بررسی احداث سردخانه میوه می پردازیم. توجه به نکاتی که در این بخش به آن ها اشاره می کنیم مشخص می کند تا شما متوجه شوید که شرایط تاسیس سردخانه میوه را دارید یا خیر. با ما همراه باشید تا با نحوه ساخت سردخانه میوه آشنا شوید.

راه اندازی سردخانه میوه

عایق‌ بندی و کف‌ سازی سوله

عایق‌ بندی در نظر گرفته شده برای سردخانه باید به گونه ای باشد که بتواند به کاهش اتلاف انرژی کمک کند. اهمیت دادن به این مورد به کاهش مصرف برق سردخانه میوه کمک می کند. کف‌ سازی سردخانه متشکل از لایه‌‌ های متفاوتی می باشد. 

کف سازی و عایق بندی سردخانه میوه

مراحل مربوط به عایق بندی و کف سازی سوله سردخانه میوه 

  • خاک برداری
  • بتن‌ ریزی 
  • ملات ماسه و سیمان
  • قیرگونی
  • فوم عایق
  • بتن مسلح
  • سرامیک، سنگ (کفپوش اپوکسی)
مدارسرمایشی
  • نیاز است تا محاسبات مربوط به سردخانه میوه به نسبت دیگر مدل ها کمی متفاوت باشد. توجه به این مسئله ی مهمی محسوب می شود که حتما به آن توجه شود.
  • علاوه بر دمای ورود نیاز است تا بار تنفسی میوه مورد محاسبه قرار بگیرد. (میزان بار تنفسی میوه هر میوه با میوه دیگر متفاوت می باشد.)
کندانسور عمودی برای نصب در سردخانه میوه کندانسور عمودی در نظر گرفته شده برای نصب در سردخانه میوه با ظرفیت بالا
طراحی اتاق پیش‌ سرد

در این مورد باید بگوییم که اگر قصد نگهداری سیب را دارید باید بگوییم که با توجه به این که دمایی که سیب‌ ها هنگام ورود به سردخانه دارند حدود 20 درجه سانتی‌ گراد می باشد. جهت جلوگیری از ایجاد نوسانات دمایی نیاز است تا رنج دمایی در نظر گرفته شده برای تمام اتاق و سالن‌ ها از تجهیزات برودتی با توان بالاتری استفاده می شود. در نظر گرفتن این روند کمک می کند تا در مدت زمان کوتاهی دمای محصولات کاهش پیدا کند. هزینه ای که باید برای طراحی اتاق پیش‌ سرد در نظر گرفته شود بیشتر می شود.

دمای سردخانه میوه

بررسی شرایط نگه داری میوه ها در سردخانه میوه

محصول دمای نگهداری  (براساس درجه سانتی گراد) رطوبت نسبی (براساس درصد) میزان تنفس
رازیانه 0 تا 2 90 تا 95
سیب 1- تا 4 90 تا 95 کم
زردآلو 0 90 تا 95 کم
کنگر فرنگی 0 95 تا 100 زیاد
مارچوبه 2.5 95 تا 100 خیلی زیاد
آووکادو 12 85  تا 90 متوسط
موز 12 تا 15 90 تا 95 کم
لوبیا سبز 4 تا 7 95 متوسط
باقلا 0 90 تا 95
چغندر 0 98 تا 100 کم
شاه توت 0.5- تا 0 90 تا 95 متوسط
زغال اخته 0.5- تا 0 90 تا 95 کم
توت سیاه 0.5- تا 0 90 تا 95
تمشک 0.5- تا 0 90 تا 95 متوسط
کلم بروکالی 0 95 تا 100 متوسط
کاهو 0 95 تا 100 کم
هویج 0 98 تا 100 متوسط
گل کلم 0 95 تا 98 متوسط
کرفس 0 98 تا 100 متوسط
گیلاس 0 90 تا 95 کم
پیازچه 0 95 تا 100
گشنیز 0 تا 2 95 تا 100 زیاد
گریپ فروت 14 تا 15 85 تا 90 کم
لیمو شیرین 10 تا 12 85 تا 90 کم
لیمو ترش 8 تا 10 85 تا 90 کم
پرتقال 0 تا 4 85 تا 90 کم
پرتقال خونی 4 تا 7 90 تا 95 کم
نارنگی 7 تا 10 85 تا 95 کم
نارگیل 0 تا 2 80 تا 85
ذرت 0 95 تا 98 زیاد
خیار 10 تا 12 85 تا 90 کم
کشمش 0 90 تا 95
خرما 71- تا 0 75 کم
بادمجان 10 تا 12 90 تا 95 کم
سیر 0 65 تا 70 کم
زنجبیل 13 65
انگور 0.5- تا 0 90 تا 95 کم
ریحان 10 90
نعناع 0 95 تا 100
پونه 0 تا 5 90 تا 95
جعفری 0 95 تا 100 خیلی زیاد
آویشن 0 90 تا 95
عناب 2.5 تا 10 85 تا 90
انبه 12 85 تا 90 متوسط
طالبی 2 تا 5 95 کم
قارچ 0 90 زیاد
شلیل 0.5- تا 0 90 تا 95 کم
بامیه 7 تا 10 90 تا 95 زیاد
زیتون 5 تا 10 85 تا 90 کم
پیاز 0 65 تا 70 کم
هلو 0.5- تا 0 90 تا 95 کم
نخود فرنگی 0 تا 1 90 تا 98 خیلی زیاد
فلفل دلمه ای 7 تا 10 95 تا 98 کم
خرمالو 0 90 تا 95 کم
آناناس 7 تا 12 85 تا 90 کم
آلو 0.5- تا 0 90 تا 95 کم
انار 5 90 تا 95 کم
سیب زمینی 4 تا 12 95 تا 98 کم
کدو حلوایی 12.5 تا 15 50 تا 70 کم
به 0.5- تا 0 90
زرشک 0 تا 1 90
تربچه 0 95 تا 100 کم
ریواس 0 95 تا 100 کم
موسیر 0 تا 2 65 تا 70
اسفناج 0 95 تا 100 کم
کدو پوست نرم 7 تا 10 95 کم
کدو با پوست کلفت 12 تا 15 50 تا 70 کم
تمر هندی 2 تا 7 90 تا 95
گوجه فرنگی سبز 10 تا 12 90 تا 95 کم
گوجه فرنگی رسیده 7 تا 10 85 تا 90 کم
فندق 0 تا 2 85 تا 90
هندوانه 10 تا 15 90 کم
توت فرنگی 0 90 تا 95 کم
کیوی 0 90 تا 95 کمپ

توجه به نکات مهمی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم مهم و ضروری می باشد. 

  • برای نگهداری پیاز، سیر، تره فرنگی و… که جزو محصولات بو دار هستند نیاز است تا در سالن های جداگانه و در بسته بندی دپو شوند. (نیاز است تا پیاز در فضای سردخانه تاریک باشد.)
  • آن دسته هایی از میوه هایی که به نسبت به اتیلن حساس هستند به هیچ عنوان نباید با میوه هایی که خود اتیلن تولید می کنند در یک مکان قرار بگیرند. در صورت عدم توجه به این موضوع باعث شل شدن بافت میوه و تغییر طعم و رنگ میوه خواهد شد.
  • مهم ترین موردی که باید به آن توجه داشته باشید این است که برای نگهداری برخی از میوه ها مانند پرتقال نیاز است تا رطوبت مورد نیاز برای داخل سردخانه تأمین شود.
  • مسئله ی تهویه فضای سرد خانه میوه برای نگهداری میوه هایی مانند سیب بسیار مهم است.
  • با توجه به این که سیب، موز و گلابی را به صورت نارس چیده می شوند نیاز است تا هنگام ترابری و انبار کردن دچار کمترین آسیب شوند.

تجهیزات سردخانه میوه

کمپرسور

یکی از مهم ترین تجهیزاتی که در سیستم برودتی سردخانه ها نقش مهمی دارد کمپرسور می باشد که باعث حرکت مبرد و اختلاف فشار در مدار تبرید می شود. استفاده از کمپرسورها در ساخت سردخانه ها را باید با توجه به ظرفیت برودتی و رنج دمایی مخصوص از یکی از کمپرسورهای اسکرال، سیلندر پیستونی و اسکرو استفاده شود.

از کمپرسورهای اسکرال برای ظرفیت های برودتی کم مانند سردخانه های کوچک و رنج دمایی بالای صفر و از کمپرسورهای اسکرو بای ظرفیت های برودتی بالا و سردخانه‌ های صنعتی و رنج دمایی بالای صفر و زیر صفر و از کمپرسورهای سیلندر پیستونی برای ظرفیت‌ های پایین، متوسط و بالای برودتی و رنج دمایی بالای صفر و زیر صفر استفاده می‌ شود.

کمپرسور سیلندر پیستونی به عنوان پرکاربردی ترین نوع کمپرسورها شناخته شده اند. کمپرسورها را معمولاً در قسمت یونیت خارجی سردخانه ها نصب می شوند.

کندانسور

یکی از مهم ترین قسمت هایی که نقش بسیار مهمی در سیستم سرمایش سردخانه ها دارند کندانسور آن ها می باشد، که کندانسور وظیفه ی دفع حرارت بالای مبرد و تقطیر آن را انجام می دهد. محاسبه و طراحی دقیق کندانسور تأثیر بسیار مهمی در عملکرد و طول عمر سردخانه ها دارد. کندانسور در سردخانه می‌ تواند از نوع هوا خنک و یا آب خنک باشد.

اواپراتور

یکی از مهم ترین تجهیزاتی در قسمت اصلی سردخانه یعنی در داخل اتاقک سردخانه نصب می شود اواپراتور می باشد که وظیفه ی سرد کردن محیط داخلی اتاقک سردخانه برعهده ی اواپراتور می باشد. اواپراتور سردخانه از یک کویل فین و تیوب و فن آکسیال تشکیل شده است.

فن ها که عملیات به حرکت در آوردن هوای محیط داخل سردخانه را برعهده دارند و این هوا را از روی کویل اواپراتور عبور می دهند و باعث افزایش راندمان اواپراتور و کوچک شدن توان برودتی مورد نیاز می‌ شود.

اواپراتورها دارای لوله ی تخلیه آب تقطیر شده می باشد و بر روی سطح کویل هستند. در اواپراتور سردخانه‌ های زیر صفر لوله درین مجهز به هیتر می‌ باشد تا آب در مسیر تخلیه یخ نزند و مسیر تخلیه بسته نشود. اواپراتورها بسته به ظرفیت سرمایشی و رنج دمایی مخصوص (زیر صفر و یا بالای صفر) مورد نیاز طراحی و تولید می‌ شود.

تابلو برق

تابلو برق های سردخانه ها را تحت عنوان کنترل کننده ها شناخته شده اند که در کیفیت عملکرد و افزایش طول عمر سردخانه ها نقش بسیار مهمی دارند. تابلو برق ها را در دو نوع  کلید کنتاکتوری و کنترل PLC طراحی و تولید می کنند.

در تابلو برق نوع کلید کنتاکتوری کنترل سردخانه توسط مدار فرمان و در تابلو برق با کنترل PLC توسط پنل مخصوص انجام می‌ شود. تابلو برق ها از موتورهای الکتریکی سردخانه (کمپرسور و فن‌های اواپراتور و کندانسور) محفاظت می کنند.

تجهیزات مربوط به خط دهش
  • مافلر
  • اویل سپراتور
  • فیلتر روغن 
تجهیزات مربوط به خط مایع
  • فیلتر درایر
  • شیر برقی
  • چک ولو
  • شیر انبساط
تجهیزات مربوط به خط مکش
  • مایع شکن
  • پرشر سوئیچ
  • بال ولو
  • فیلتر درایر 

شرایط اتمسفر در سردخانه میوه

از آن جایی که میوه ها هم به عنوان موجودات زنده به حساب می آیند پس برای زنده ماندن باید مانند سایر موجودات زنده ی دیگر اکسیژن را تنفس کرده و دی اکسید کربن بازدم می کنند. هنگامی که باغداران محصولات خود را از روی درختان می چینند باید همه ی مواد غذایی که قبل چیدن بدست آوردند و اکسیژنی که معمولاً ما در اختیار آن ها می گذاریم بتوانند زنده بمانند.

زمانی که میزان اکسیژن موجود در میوه ها از 2 درصد کم تر شود این موضوع باعث می شود که فرآیند تخمیر در میوه می شود، و قندی که در میوه ها وجود دارد به الکل و دی اکسید کربن تجزیه تبدیل می شود طعم نامطبوع و نامطلوبی را به میوه ها می دهند. هم چنین وقتی که میزان دی اکسید کربن میوه ها مقدار آن از بیشتر از 5% بیشتر شود باعث خراب شدن و گندیده شدن میوه ها می شود. پس حتماً باید در سردخانه های میوه به موضوع تهویه ی مناسب توجه ی ویژه داشته باشیم.

شرایط نگهداری میوه‌ های رسیده در سردخانه میوه

هنگامی که میوه‌ ها به جایی می رسند که رسیده محسوب می شوند به خاطر تنفس و تولید گاز اتیلن در برابر آسیب‌ های بیشتری قرار می‌ گیرند. همین موضوع باعث می شود که اگر می خواهیم مرکبات را در بازه های کوتاه مدت و یا بلند مدت نگه داری کنیم باید بتوانیم گاز اتیلنی که در محیط داخلی سردخانه تولید می شود را از آن محدوده خارج کنیم، تا با این کار بتوانیم تنفس میوه ها را به کامل متوفق و یا کند کنیم. این کار باعث می شود که میوه ها تازه تر بمانند و وارد مرحله پیری که همان پلاسیده شدن و یا حتی گندیدگی جلوگیری کند. 

نگهداری میوه‌ های رسیده در سردخانه میوه بالای صفر

  • برداشت محصول
  • حمل و نقل محصول
  • انتقال به سردخانه میوه
  •  شست‌ و شو و ضد عفونی کردن محصولات
  • ذخیره‌ سازی محصولات

نگهداری میوه‌ های رسیده در سردخانه میوه زیر صفر

  • پیش سرد کردن
  • انتقال به فضای سردخانه میوه
  • خروج اتیلن موجود از محیط سردخانه میوه
  • نمونه‌ گیری مستمر از محصولات

امکان طراحی و ساخت دیگر مدل های سردخانه صنعتی توسط صنایع برودتی ریما سرما برای شما فراهم شده است کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا همکاران ما بتوانند برای برآورد هزینه های مربوطه به شما کمک کنند.

سردخانه لبنیات

سردخانه گوشت

سردخانه خرما

سردخانه متحرک


  • قیمت سردخانه میوه چقدر است؟

    جهت استعلام قیمت با شماره های درج شده، در سایت تماس حاصل فرمایید. جهت مشاهده ی عکس سردخانه میوه و نمونه کارهای انجام شده کافیست با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.

  • گنجایش سرد خانه میوه میوه چقدر است؟

    گنجایش این سردخانه ها از 50 تن می باشد، تا 65 تن.

  • ساخت سردخانه میوه چگونه انجام می شود؟

    • عایق‌ بندی و کف‌ سازی سوله
    • کف سازی و عایق بندی سردخانه میوه
    • مدار سرمایشی
    • کندانسور عمودی برای نصب در سردخانه میوه
    • طراحی اتاق پیش‌ سرد
  • دمای نگهداری میوه در سردخانه چقدر می باشد؟

    حداقل دمای نگهداری میوه در سردخانه 12- درجه سانتی گراد می باشد.

  • آیا پایین بودن دمای سردخانه باعث خرابی میوه نمی‌ شود؟

    خیر، با سردتر کردن دمای سردخانه میوه زمان نگهداری میوه در سردخانه را می‌ توان افزایش داد.


امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید