سردخانه میوه چیست؟
صنایع برودتی ریما سرما تولید کننده ی انواع سردخانه های صنعتی از جمله سردخانه ی میوه می باشد. از این سردخانه برای نگهداری میوه ها، سبزیجات به کار می برند، تا بتوانند طول عمر مفید میوه ها را طولانی تر کرده، و مسیر فاسد شدن آن ها را کند تر می کنند. میوه ها بعد از این که چیده شدند، تحت تاثیر آنزیم های داخلی و رشد و تکثیر میکرو ارگانیسم های خارجی قرار می گیرند، که این موضوع باعث می شود، که میوه ها فاسد می شوند، که این مسئله را سردخانه های میوه تا حد بسیار زیادی می تواند تحت کنترل خودش قرار بدهد.
هم چنین افرادی که به عنوان باغ دار و یا کشاورزانی که باغ های پرورش میوه دارند، می توانند برای این که بتوانند محصولات خود تازه نگه داشته، و به بازار عرضه کنند، از سردخانه های میوه استفاده کنند. زمانی که عرضه یک محصول به موقع انجام بگیرد، علاوه بر این که باعث ایجاد ثبات در قیمت آن محصول در بازار می شوند، حتی می توانند بعضی از میوه هایی که در همه ی فصل ها پرورش داده نمی شوند، را به صورت چهار فصل عرضه کنند.
انواع سردخانه میوه
سردخانه میوه در انواع مختلف کانکسی، صنعتی و بزرگ و اتاقکی طراحی و ساخته می شوند. به دلیل این که در دماهای زیر صفر میوه ها را نگهداری نمی کنند، چون این دما مناسب برای نگهداری میوه ها نیست. سردخانه های میوه را معمولاً با دمای بالای صفر طراحی می کنند، چون دارای دمایی بین 4 درجه الی 10 درجه بالای صفر هستند.سردخانه های کانکسی میوه دارای کابین هستند، و می توان به راحتی آن ها را جا به جا کرد، و هم چنین سردخانه های صنعتی و بزرگ را معمولاً به صورت سوله ای طراحی و تولید می شوند.
حجم محصولاتی که می توان در سردخانه های صنعتی نگهداری کرد، بسیار زیاد می باشند، و معمولاٌ دارای انبارهای ذخیره مختلف هستند. می توانید در هر اتاق از این سردخانه با توجه به نوع میوه نگهداری شده، می توان رطوبت آن ها را تنظیم و کنترل کرد. برای طراحی سردخانه اتاقکی میوه نیز، از اتاق یک ساختمان استفاده می شود. برای تبدیل اتاق ساختمان به سردخانه، ابتدا دیواره ها و کف آن را به خوبی عایق بندی می نمایند، و سپس تجهیزات سرمایشی در درون آن قرار می دهند. از این نوع سردخانه ها در هتل ها، رستوران ها و باغداران کوچک بیشتر طراحی می شود.
شرایط نگه داری میوه ها و سبزیجات در سردخانه میوه
ردیف | نام محصول | دمای نگهداری °C | رطوبت نسبی % | میزان تنفس |
1 | رازیانه | 0 تا 2 | 90 تا 95 | – |
2 | سیب | 1- تا 4 | 90 تا 95 | کم |
3 | زردآلو | 0 | 90 تا 95 | کم |
4 | کنگر فرنگی | 0 | 95 تا 100 | زیاد |
5 | مارچوبه | 2.5 | 95 تا 100 | خیلی زیاد |
6 | آووکادو | 12 | 85 تا 90 | متوسط |
7 | موز | 12 تا 15 | 90 تا 95 | کم |
8 | لوبیا سبز | 4 تا 7 | 95 | متوسط |
9 | باقلا | 0 | 90 تا 95 | – |
10 | چغندر | 0 | 98 تا 100 | کم |
11 | شاه توت | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | متوسط |
12 | زغال اخته | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
13 | توت سیاه | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | – |
14 | تمشک | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | متوسط |
15 | کلم بروکالی | 0 | 95 تا 100 | متوسط |
16 | کاهو | 0 | 95 تا 100 | کم |
17 | هویج | 0 | 98 تا 100 | متوسط |
18 | گل کلم | 0 | 95 تا 98 | متوسط |
19 | کرفس | 0 | 98 تا 100 | متوسط |
20 | گیلاس | 0 | 90 تا 95 | کم |
21 | پیازچه | 0 | 95 تا 100 | – |
22 | گشنیز | 0 تا 2 | 95 تا 100 | زیاد |
23 | گریپ فروت | 14 تا 15 | 85 تا 90 | کم |
24 | لیمو شیرین | 10 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
25 | لیمو ترش | 8 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
26 | پرتقال | 0 تا 4 | 85 تا 90 | کم |
27 | پرتقال خونی | 4 تا 7 | 90 تا 95 | کم |
28 | نارنگی | 7 تا 10 | 85 تا 95 | کم |
29 | نارگیل | 0 تا 2 | 80 تا 85 | – |
30 | ذرت | 0 | 95 تا 98 | زیاد |
31 | خیار | 10 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
32 | کشمش | 0 | 90 تا 95 | – |
33 | خرما | 71- تا 0 | 75 | کم |
34 | بادمجان | 10 تا 12 | 90 تا 95 | کم |
35 | سیر | 0 | 65 تا 70 | کم |
36 | زنجبیل | 13 | 65 | – |
37 | انگور | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
38 | ریحان | 10 | 90 | – |
39 | نعناع | 0 | 95 تا 100 | – |
40 | پونه | 0 تا 5 | 90 تا 95 | – |
41 | جعفری | 0 | 95 تا 100 | خیلی زیاد |
42 | آویشن | 0 | 90 تا 95 | – |
43 | عناب | 2.5 تا 10 | 85 تا 90 | – |
44 | انبه | 12 | 85 تا 90 | متوسط |
45 | طالبی | 2 تا 5 | 95 | کم |
46 | قارچ | 0 | 90 | زیاد |
47 | شلیل | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
48 | بامیه | 7 تا 10 | 90 تا 95 | زیاد |
49 | زیتون | 5 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
50 | پیاز | 0 | 65 تا 70 | کم |
51 | هلو | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
52 | نخود فرنگی | 0 تا 1 | 90 تا 98 | خیلی زیاد |
53 | فلفل دلمه ای | 7 تا 10 | 95 تا 98 | کم |
54 | خرمالو | 0 | 90 تا 95 | کم |
55 | آناناس | 7 تا 12 | 85 تا 90 | کم |
56 | آلو | 0.5- تا 0 | 90 تا 95 | کم |
57 | انار | 5 | 90 تا 95 | کم |
58 | سیب زمینی | 4 تا 12 | 95 تا 98 | کم |
59 | کدو حلوایی | 12.5 تا 15 | 50 تا 70 | کم |
60 | به | 0.5- تا 0 | 90 | – |
61 | زرشک | 0 تا 1 | 90 | – |
62 | تربچه | 0 | 95 تا 100 | کم |
63 | ریواس | 0 | 95 تا 100 | کم |
64 | موسیر | 0 تا 2 | 65 تا 70 | – |
65 | اسفناج | 0 | 95 تا 100 | کم |
66 | کدو پوست نرم | 7 تا 10 | 95 | کم |
67 | کدو با پوست کلفت | 12 تا 15 | 50 تا 70 | کم |
68 | تمر هندی | 2 تا 7 | 90 تا 95 | – |
69 | گوجه فرنگی سبز | 10 تا 12 | 90 تا 95 | کم |
70 | گوجه فرنگی رسیده | 7 تا 10 | 85 تا 90 | کم |
71 | فندق | 0 تا 2 | 85 تا 90 | – |
72 | هندوانه | 10 تا 15 | 90 | کم |
73 | توت فرنگی | 0 | 90 تا 95 | کم |
74 | کیوی | 0 | 90 تا 95 | کمپ |
قیمت سردخانه میوه
مشخصات سردخانه میوه
- عایق بندی به کار رفته در سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع فوم تزریقی می باشد، و دارای دیواره ای از جنس ساندویچ پانل ضخیم می باشند.
- سیستم سرمایشی سردخانه های کانکسی و اتاقکی از نوع فریونی می باشد. در سردخانه های صنعتی میوه دارای سیستم برودتی آمونیاک بهره می باشد. کندانسور و موتورهای به کار رفته در طراحی این سردخانه ها نیز از بهترین برند از جمله (بیتزر، دانفوس، تکامسه) استفاده می شود.
- طراحی به صورت کارکرد با برق سه فاز انجام می شود، چون در غیر این صورت استفاده از برق تک فاز هزینه های زیادی به همراه دارد.
- در طراحی بدنه ی این سردخانه ها تمام موارد بهداشتی رعایت می شود. تا زمانی که وقت انبار کردن محصولات رسید، هیچ نوع آلودگی میکروبی و قارچی در داخل آن رشد نکند و نتوانند به میوه ها آسیبی بزنند.
- تابلو برق استفاده شده در این سردخانه ها نیز از جمله بهترین تابلو برق های موجود در بازار می باشند. کار با این تابلو برق ها و کنترل سردخانه ها بسیار راحت است، و افراد مختلف به سادگی می توانند با آن کار کنند.
شرایط اتمسفر در سردخانه میوه
از آن جایی که میوه ها هم به عنوان موجودات زنده به حساب می آیند، پس برای زنده ماندن باید مانند سایر موجودات زنده ی دیگر اکسیژن را تنفس کرده، و دی اکسید کربن بازدم می کنند. هنگامی که باغداران محصولات خود را از روی درختان می چینند، باید همه ی مواد غذایی که قبل چیدن بدست آوردند، و اکسیژنی که معمولاً ما در اختیار آن ها می گذاریم، بتوانند زنده بمانند.
زمانی که میزان اکسیژن موجود در میوه ها از 2 درصد کم تر شود، این موضوع باعث می شود، که فرآیند تخمیر در میوه می شود، و قندی که در میوه ها وجود دارد، به الکل و دی اکسید کربن تجزیه تبدیل می شود، طعم نامطبوع و نامطلوبی را به میوه ها می دهند. هم چنین وقتی که میزان دی اکسید کربن میوه ها مقدار آن از بیشتر از 5% بیشتر شود، باعث خراب شدن و گندیده شدن میوه ها می شود. پس حتماً باید در سردخانه های میوه به موضوع تهویه ی مناسب توجه ی ویژه داشته باشیم.
شرایط نگه داری میوههای رسیده در سردخانه میوه
هنگامی که میوهها به جایی می رسند، که رسیده محسوب می شوند، به خاطر تنفس و تولید گاز اتیلن در برابر آسیبهای بیشتری قرار میگیرند.همین موضوع باعث می شود، که اگر می خواهیم مرکبات را در بازه های کوتاه مدت و یا بلند مدت نگه داری کنیم، باید بتوانیم گاز اتیلنی که در محیط داخلی سردخانه تولید می شود، را از آن محدوده خارج کنیم، تا با این کاربتوانیم تنفس میوه ها را به کامل متوفق و یا کند کنیم.این کار باعث می شود، که میوه ها تازه تر بمانند و وارد مرحله پیری که همان پلاسیده شدن و یا حتی گندیدگی جلوگیری کند.پس میتوانیم شرایط استاندارد نگه داری میوهها را در دو بخش سردخانههای بالای صفر و زیر صفر مطرح کنیم.
نگهداری میوههای رسیده در سردخانه میوه بالای صفر
- برداشت محصول
- حمل و نقل محصول
- انتقال به سردخانه میوه
- شست و شو و ضد عفونی کردن محصولات
- ذخیره سازی محصولات
نگهداری میوههای رسیده در سردخانه میوه زیر صفر
- پیش سرد کردن
- انتقال به فضای سردخانه میوه
- خروج اتیلن موجود از محیط سردخانه میوه
- نمونه گیری مستمر از محصولات
-
قیمت سردخانه ی میوه چقدر است؟
جهت استعلام قیمت با شماره های درج شده، در سایت تماس حاصل فرمایید.
-
گنجایش سردخانه ی میوه چقدر است؟
گنجایش این سردخانه ها از 50 تن می باشد، تا 65 تن.
-
قدرت موتور سردخانه ی 50 تنی میوه چقدر است؟
توان کمپرسور این نوع سردخانه 1/5 اسب بخار می باشد.
-
دمای نگهداری میوه در سردخانه چقدر می باشد؟
حداقل دمای نگهداری میوه در سردخانه 12- درجه سانتی گراد می باشد.
-
آیا پایین بودن دمای سردخانه باعث خرابی میوه نمی شود؟
خیر، با سردتر کردن دمای سردخانه میوه زمان نگهداری میوه در سردخانه را می توان افزایش داد.