بستنی خانگی به عنوان یکی جذاب ترین خوراکی های دنیا محسوب می شود، که شما می توانید به راحتی آن را در خانه با استفاده از روش های بسیار راحت درست کنید. پایه اصلی بستنی، شیر و خامه مسی باشد، و همین موضوع باعث می شود، تا بستنی دارای مقدار زیادی کلسیم و فسفر و ویتامین A و... باشد. هم چنین تهیه ی بستنی در منزل باعث می شود، تا به سالم بودن آن مطمئن باشید، چون اگر بستنی ای که با دستگاه بستنی ساز درست شده است، را تهیه کنید، ممکن است، این اعتماد از بین برود، چون از تازه بودن شیر استفاده شده، در تهیه ی بستنی مطمئن نیستید. برای تهیه بستنی خانگی شما به ثعلب نیاز دارید، چون ثعلب باعث قوام بخشیدن و محکم شدن بستنی می شود، پس حتماً آن را از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
-
مرحله 1
از وسط لوبیای وانیل را به دو بخش تقسیم کنید.
-
مرحله 2
بعد از انجام مرحله ی قبل یک چاقو برمی داریم، و به جهت جدا کردن دانه ها از پوست چاقو را بر روی وانیل می کشیم.
-
مرحله 3
سپس یک ظرف را بردارید، و شکر، شیر و نمک را داخل ظرف بریزید، و بعد آن را بر روی شعله قرار دهید، تا مواد خوب حل شوند.
-
مرحله 4
زمانی که ترکیب داخل ظرف به جوش آمد، ظرف را از روی شعله برمی داریم.
-
مرحله 5
در این مرحله غلاف وانیل و دانه های آن ها را که در مرحله ی 2 جدا کرده بودیم، را داخل ظرف می ریزیم.
-
مرحله 6
در این مرحله در ظرف را می گذاریم، و برای پخش شدن عطر و بوی وانیل تقریباً یک ساعت منتظر می مانیم.
-
مرحله 7
بعد از گذشت یک ساعت باید مجدد ظرف را برای گرم شدن روی شعله قرار دهیم.
-
مرحله 8
در این میان چند قالب یخ داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم.
-
مرحله 9
خامه را داخل یک کاسه کوچک بریزید، و کاسه را روی یخ ها قرار دهید.
-
مرحله 10
خامه را با استفاده از هم زن دستی خوب هم بزنید، تا یکنواخت شود.
-
مرحله 11
سپس با استفاده از هم زن دستی زرده های تخم مرغ را هم بزنید.
-
مرحله 12
به زرده های زده شده مقداری از شیر داغ را اضافه کنید، و بعد با هم زن دستی هم بزنید.
-
مرحله 13
در این مرحله باید زرده های تخم مرغ را به باقی مانده ی شیر موجود در ظرف بریزید.
-
مرحله 14
ظرف را دوباره بر روی شعله قرار دهید، و جهت جلوگیری از پخته شدن زرده های تخم مرغ مواد را با قاشق چوبی یا سیلیکونی هم بزنید.
-
مرحله 15
در این قسمت باید به وسیله ی پشت قاشق غلظت مایع را تست کنیم. با انگشت روی آن خط بیاندازید، اگر خط از بین نرفت، یعنی مایع ما شبیه کاسترد شده، و ما به غلظت مد نظر خود دست پیدا کرده ایم.
-
مرحله 16
کاسترد را به وسیله صافی روی خامه ریخته، و در عین حال هم می زنیم، تا کاسترد خنک شود.
-
مرحله 17
مایع وانیل را اضافه کرده، و مخلوط کنید.
-
مرحله 18
یک ظرف در دار بردارید، و ترکیب را داخل آن بریزید.
-
مرحله 19
برای این که بستنی خودش را بگیرد، ظرف را به مدت یک شب تا صبح در فریزر قرار دهید.
-
مرحله 20
صبح ظرف را بیرون آورید، و پوست وانیل را از داخل آن برداشته، و ظرف را در فریزر می گذاریم.
-
مرحله 21
بعد از گذشت 2 ساعت ظرف را از فریزر در آورده، با یک چنگال هم زده، و دوباره به فریزر برگردانید.
-
مرحله 22
عمل مرحله قبل را 9 بار با فاصله زمانی 20 دقیقه تکرار کنید.
-
مرحله 23
با تکرار مرحله ی قبل کار شما تمام شده، و بستنی شما حاضر می باشد.
نکات مهم و فوت و فن تهیه بستنی سنتی
- هر چقدر خامه موجود در بستنی بیشتر کنید، باعث خوشمزه تر شدن بستنی می شود.
- هم چنین استفاده از گلاب و زعفران فراموش نکنید.
- خامه بستنی سنتی باید چربی 35 درصد به بالا داشته باشد.
- یکی از علت یخ زدگی بستنی سنتی خانگی کیفیت پایین ثعلب می باشد، چون کیفیت ثعلب بسیار مهم است، و اگر خوب نباشد، بستنی حالت یخ زدگی پیدا می کند.