سردخانه لبنیات

محصولات لبنیاتی مختلف مثل شیر، ماست، دوغ و... از لبنیات هایی هستند، که برای نگهداری آن ها در مدت زمان کوتاه یا بلند در یخچال های معمولی نگهداری کرد، پس به همین خاطر احتیاج به سردخانه لبنیات است، تا بتوانیم مواد خوراکی را در شرایط و دمای مناسب نگهداری کنیم، تا از فاسد شدن آن ها جلوگیری کنیم.

ریما سرما
ریما سرما

سردخانه صنعتی لبنیاتی

از سردخانه ها برای حفظ و نگهداری محصولات مختلف استفاده می شود، که اگه قرار است، به مدت زمان طولانی تر این محصولات غذایی نگهداری شود، که حجم زیادی هم دارند، از انواع سردخانه های صنعتی برای این کار استفاده می کنند. صنایع برودتی ریما سرما تولید کننده ی سردخانه صنعتی مختلفی مانند سردخانه جسد، سردخانه ماشین، سردخانه گوشت، سردخانه میوه و... می باشد. سردخانه لبنیات که جزو یکی از انواع مدل های سردخانه صنعتی می باشد، و از آن جایی که شیر یکی از مواد غذایی مغذی مهم برای بدن محسوب می شود، ولی باکتری ها و میکروب ها به سرعت می توانند به درون آن ها نفوذ کرده، و باعث فاسد شدن شیرها شوند.

همان طور که می دانیم شیر به عنوان یکی از عنصرهای اصلی برای درست کردن محصولات لبنیاتی مختلف اعم از ماست، خامه، کره، پنیر می باشد، پس باید در نگهداری و حفظ شیر نهایت سعی خود را بکنیم. فرآیند خنک سازی سیستم توسط سیستم سرمایشی متراکم و با گاز فرئون انجام می گیرد. برای این که بتوانیم از رشد و تکثیر باکتری ها در درون شیر و بقیه محصولات جلوگیری کنیم، آن ها را به روش های مختلفی در سردخانه هایی، که اصطلاحاً سردخانه های لبنیات هستند، نگهداری کنیم.

جنس بدنه ی سردخانه ها از نوع ساندویچ پنل می باشد، و عایق بندی به کار رفته در بدنه ی دستگاه از نوع تزریق فوم پلی یورتان می باشد، که این مسئله باعث می شود، تا کم ترین انرژی را از دست دهد، و دمای مناسب محصولات درون سردخانه باقی بماند. ابعاد این سردخانه ها را با توجه به نیازی که مشتری دارد، و این که در چه فضایی قرار است نصب شوند، طراحی و تولید می شوند. به طور کلی از سردخانه ها بیشتر در مناطق گرمسیر کشور استفاده می شود، چون در آن جا به خاطر وجود گرمای شدید و طاقت فرسا باعث فاسد شدن زود تر مواد غذایی می شوند.

دو روش عمده برای نگهداری لبنیات در سردخانه های لبنیات وجود دارد.

  • سردخانه لبنیات بالای صفر درجه سانتی گراد

  • سردخانه لبنیات زیر صفر درجه سانتی گراد

نگه داری سرد شیر و فراورده‌های آن در سردخانه لبنیات

  • نگه داری لبنیات در سردخانه بالای صفر

دمای شیرهای خامی که تازه دوشیده اند، در دام داری ها و مراکز جمع آوری شیر را باید طی 2-3 ساعت پس از دوشیده شدن باید با دستگاه سرما ساز دمای شیرها را تا 4 درجه سانتی گراد کاهش می دهد، بعد باید آن ها را با مخزن هایی که عایق کاری شده اند، به آن جا منتقل می کنند، و آن ها را به کارخانه های شیر پاستوریزه و انجام فرآوری های شیر در همان دما نگهداری کرد. 

  • شیر پاستوریزه

باید حتماً دمای شیر پاستوریزه را به وسیله ی آب سرد کاهش دهیم، این کار را می توان با آب یخ، آب نمک سرد شده، دمای شیر را به دمای استاندارد (5 درجه سلسیوس) برساند، و تا زمانی که باید در سردخانه ها بمانند، و حتی هنگام پر کردن و بسته بندی باید این دما را حتماً حفظ کنند.

  • خامه

دمایی که باید خامه ی پاستوریزه را نگهداری کرد، 12-8 درجه سلسیوس آن ها را سرد کنیم، و برای این که بتوانیم آن را دمای مناسب برسد، باید آن را در دمای 6 درجه سلسیوس که رسید، در همان دما نگهداری کنیم. این خامه ها را می توانید در دمای 5 درجه سلسیوس تا 7 روز نگهداری کنیم.

  • کره

باید استوانه مربوط به فرآوری کره گیری را دائم سرد نگهداری کنیم، کره بسته بندی شده، را در گستره ی دمایی 0 تا 4 درجه سلسیوس و در گستره دمایی 15- تا 20- درجه سلسیوس بیشینه یک سال می‌توان نگهداری کرد.

  • ماست

برای این که بتوانیم ماست ها را سرد کنیم، تا میزان اسیدی شدن ها را کاهش دهیم، و پایداری آن ها را حفظ کنیم، بسته بندی ماست ها در سردخانه ها باید آن ها را دمای کم و باید با تندی زیاد گردش هوا را انجام می دهند، و تا سه هفته در دمای 5 درجه سلسیوس نگهداری کرد.

  • پنیر

بعد از این که پنیر در کارخانه ها ساخته شدند، به سرمازایی بعد از تولید پنیر نیاز داریم. در بعضی موارد پنیر نرم و تازه باید قبل از بسته بندی در یک سرمازای پیوسته سرد شدند، و سپس آن ها را در سالن هایی که سرد هستند، نگهداری می کنند.

کاتیج و پنیر خامه ای یکی از نمونه های پنیرهای نرم و تازه محسوب می شوند، و دارای آب زیادی هستند، و تا 3 هفته در دمای بیشینه ی 5 درجه سلسیوس نگهداری کرد. برای پنیرهایی که رسیده هستند، معمولاً عملیات سرد کردن آن ها را در حین نمک زنی و رسیدن آن ها انجام می شود.

نگهداری یخ زده شیر و فراورده‌های آن

  • شیر پاستوریزه یخ زده

شیرهای خامی که دوشیده می شوند، باید پیش از این که یخ بزنند، باید آن ها را پاستوریزه و همگن کرد. شیرهای یخ زده را می توان در دمای 20- درجه سلسیوس تا 4 ماه قابلیت نگهداری دارند.

  • شیر پاستوریزه غلیظ یخ زده 

شیرهای خامی که دوشیده می شوند، باید پیش از این که یخ بزنند، باید آن ها را پاستوریزه، همگن و تغلیظ کرد. این شیرها را می توان تا 10 ماه در دمای 20- درجه سلسیوس نگهداری کرد.

  • پنیر یخ زده

پنیرهای سخت مانند چدار و امنتال را پس از یخ زده کردن می‌توان در دمای 20- درجه سلسیوس بیشینه یک سال، بسته بندی‌های کوچک پنیر نرم یخ زده شده (که بی درنگ یخ زده شده‌اند) و پنیرهای رسیده با کپک یخ زده شده را نیز در دمای 20- درجه سلسیوس 6 ماه نگهداری کرد.

  • ماست یخ زده

ماست هایی که با میوه، مواد خشک و سفت کننده پذیرفتنی را بعد از این که یخ زدند، می‌توان بیشینه در دمای 20- درجه سلسیوس 3 ماه نگهداری کرد.

مشخصات سردخانه لبنیات شرکت ریما سرما

نوع سردخانه بالای صفر
نوع و ضخامت بدنه ساندویچ پنل نبوغ سرمایش 8 سانتی متری
نوع و ابعاد درب 100 در200 سانتی متر
نوع و توان کمپرسور برودتی کلترون تایلند 2.2 اسب
نوع و برند گاز مبرد فریون R22 - ایسکون - دی وای - کالتون
نوع و توان اواپراتور آرشه کار، تک فاز 2 اسب تک فن 45
نوع و توان کندانسور حرارتی آرشه کار، تکف از 2 اسب تک فن 50
نوع و میزان برق مصرفی تک فاز 11 آمپر
برند و ابعاد تابلو برق هیوندای کره 30*40
برند خط مایع دانفوس آلمان و کاستل ایتالیا
دمای ثابت سردخانه 2+
قطعات و لوازم استاندارد سردخانه ها چراغ روشنایی، ترمومتر، ترموستات، کابل کشی ها
مدت زمان تحویل کالا 14 روز کاری

انواع سردخانه های نگهداری لبنیات

  • سردخانه کانکسی و متحرک لبنیاتی

برای این که بتوانیم از فاسد شدن محصولات لبنیاتی جلوگیری کنیم، و بتوانیم به راحتی آن ها را جا به جا کنیم، از این سردخانه ها استفاده می کنیم، و از این سردخانه ها به جای سازه های فلزی و کانتینر استفاده می شود.

  • سردخانه اتاقی یا کوچک

سردخانه های اتاقی را که در ابعاد، اندازه های کوچک طراحی و تولید می کنند، بیشترین استفاده را در هتل ها، رستوران ها، مغازه های معمولی و کوچک کاربرد است.

  • سردخانه خامه

برای نگهداری خامه ها همان طور که قبلاً هم گفتیم به دمایی بین 8-12درجه ی سانتی گراد نیاز دارند، و هم چنین برای  کره گیری آن ها را باید به مدت 24 ساعت در دمای 6 درجه سلسیوس قرار دهند.

  • سردخانه شیرخام

شیر خام بعد از این که جمع آوری شدند، باید بعد گذشت 2 الی 3 ساعت دمای آن به 4 درجه سانتی گراد برسد، تا بتوانیم عملیات خنک سازی آن ها را با دستگاه های مخصوص انجام دهیم.

  • سردخانه پنیر

  • سردخانه ماست

  • سردخانه کره

  • سردخانه شیر پاستوریزه

ویژگی های سردخانه لبنیات

  • دارای سیستم های آب یخ

  • دارا بودن اتاق های مجزا برای نگه داری انواع لبنیات

  • اتاق های خنک کننده سریع ماست

  •  مناطق تولید سیستم های تهویه مطبوع

 

تماس بگیرید